Szívességbank

posted in: Pályázatok | 0

Iskolánk az EFOP.1.3.5.-16-2016-00593 Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével c. pályázat keretében SZÍVESSÉGBANK szolgáltatást indít. Programunkban szívességek adására és elfogadására, vagyis szívességcserére lesz lehetőség. Bankunkban a felajánlott szívességeket gyűjtjük össze.

A Szívességcsere program legfontosabb alapelve a felajánló és az igénybe vevő kölcsönös tisztelete egymás iránt, valamint az önkéntesség. A szívességcsere a szereteten és a bizalmon alapszik. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes, vagyis pénzt nem lehet adni és kérni a szívességekért cserében. A felhasználó három szolgáltatás igénybevétele után egy szívességet köteles felajánlani.

A felajánlás vagy kívánság lehet

  • tárgyi jellegű – például feleslegessé vált babaholmi, bútor, könyv, háztartási gép, játék, kerti szerszám, virág, zöldség, gyümölcs, sporteszköz stb.,
  • szolgáltatás – például gyermekfelügyelet egy alkalomra, ház körüli munka (bevásárlás, takarítás, kerti munka), javítás (kisebb háztartási gépek), oktatás (korrepetálás, nyelvtanítás, számítástechnika stb.), szállítás (tárgy, illetve személyszállítás – orvoshoz, boltba, templomba stb.), társalgás – felolvasás.

Gyakorlatilag bármilyen tevékenységről szó lehet, amivel segíteni tudunk egymásnak.

Az igények, illetve a felajánlások egymásra találása érdekében iskolánk közvetítő szerepet vállal. Szívességbankunkban összegyűjtjük és folyamatosan közzé tesszük az igényeket és felajánlásokat.

Várjuk azon érdeklődőket, akik szívesen csatlakoznak hozzánk felajánlásaikkal, vagy eljuttatják hozzánk igényeiket az alábbi elérhetőségen:

e-mail: kenderessuli@mail.com

telefon: 06/59-528 034

személyesen: az iskola titkárságán.

FELAJÁNLÁSOK

Felajánló
Felajánlás
A felajánlás célja/célcsoportja
A megvalósulás ideje
iskolánk tanulói gesztenyegyűjtés DÖK rendezvények segítése 2017. szeptember-október
tanulóink szülei hulladékok összegyűjtése, segítés a szállításban tanulók 2017.09.26.
a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola négy pedagógusa koncert a zene világnapja alkalmából tanulók 2017.10.06.
Kaméleon társulat jutalom előadás tanulók 2017.11.08.
Tóth-Bojté Anikó védőnő előadás felsős tanulók 2017.11.20.
a Zöldjárat program előadója rendhagyó interaktív előadás tanulók 2017.11.28.
Futóné Fodor Edit, Ladányiné Oros Ibolya, Kis Nóra pedagógusok és Vincze Rita szülő egyedi kézműves termékek a karácsonyi vásárra tanulók 2017.12.05-07.
tanulók rajzok készítése karácsonyra Kenderes város idősei 2017. december