Pillangó csoport

Egyszer régen, nagyon régen…. két éve is annak már, mikor először léptük át az óvoda
kapuját. Két év elmúlt, s elröppent a nyár, de újra együtt a 10 fiú és a 11 kislány. 21 kis lurkó, a PILLANGÓ csoport, szeretetteljes közösségünkben vidáman és élménydúsan telnek a napok. Óvó nénik, dajka néni szeretnek és féltenek, közben pedig egyre nagyobb önállóságra nevelnek. Segítenek okosodni, ügyesedni, keresztényi hittel élni.

Csodálattal figyelünk a teremtett világban, mennyi szépség és gazdagság van egy kis bogárban, virágban… Számországban elámul a szemünk és a szánk, hisz ki gondolta eddig, hogy tíz jön a kilenc után. S ha egy almát megeszek, a tálban több lesz majd vagy kevesebb?

Nagyon nehéz feladat megbirkózni a számokkal! Meseország kapuja, tárva-nyitva minden nap. Szárnyalhat a képzelet: táltos lóra ültethet…

gyönyörű, szép ruhában király lánya is lehetsz… óriás vagy törpe, barna medve, kis
nyuszi…Kinek szeretnél a bőrébe bújni?

Verselni és mondókázni, dalolni is szeretünk! Mindig akad tarisznyánkban néhány, napi
kedvencünk. Együtt szól a nótaszó, a dalokhoz játék is való. Festegetni csuda jó! Gyurma, kréta, színes papír, tudunk velük varázsolni!

De ami a legfontosabb, együtt játszunk minden nap. Barátokat is szereztünk, így sokkal mókásabb, építeni, sütni-főzni, versengeni, bábozni… A csintalankodás sem megy egyedül, csak társakkal. Segítünk a pajtásunknak, s felnőtteknek egyaránt. Kíváncsiságunk határtalan, kis csapatunk életvidám, minden újra nyitottak. A jóságra törekszünk, de sajnos még nem mindig sikerül.

Mozogni, azt imádunk, mindegy éppen hol vagyunk, teremben vagy udvaron jár a kezünk s a
lábunk. Csúszda, hinta, mászóka, futunk ki a szabadba!…

Ezért itt a mese vége, ha nem hiszed, gyere, nézd meg, hogy telnek a napjaink, a Liliom
Oviban!