Katica csoport

A Katica csoportba 22 kiscsoportos gyermek jár. Fejlődésükről, nevelésükről, személyiségük harmonikus kibontakoztatásáról 2 óvodapedagógus, egy pedagógiai asszisztens egy dajka gondoskodik, akik megteremtik számukra az ehhez szükséges optimális feltételeket, biztonságos, nyugodt és szeretetteljes légkört.

A berendezések, a gyermekek számára elérhető játékok az életkori sajátosságaik figyelembe vételével lettek kiválasztva és elhelyezve. Kialakítottunk egy mesesarkot, ahol könyveket nézegethetnek szőnyegen hasalva vagy párnákon pihenve. A kislányok a babakonyhában főzőcskézhetnek, a babszobában babázhatnak, „teázhatnak”, kedvükre játszhatnak. A fiúk a nagy szőnyegen építhetnek házat, várat, autópályát, kibontakoztathatják kreativitásukat. Asztali játékok biztosítják számukra a szórakozással egybekötött fejlesztést. Sokat énekelünk, mondókázunk, verset tanulunk. Élvezettel hallgatják a mesét, nagyon szeretnek gyurmázni, rajzolni, melyre minden nap lehetőségük van délelőtt is, délután is.

Amikor csak tehetjük, és az időjárás is ezt lehetővé teszi, igyekszünk minél több időt az óvoda udvarán eltölteni játékkal, hogy napi mozgásigényüket a szabad levegőn elégítsük ki, így biztosítva számukra az ebéd utáni nyugodt pihenést, mely nélkülözhetetlen harmonikus fejlődésükhöz, egészségük megóvásához.