Mécseseket gyújtottunk és koszorút helyeztünk el

Mécseseket gyújtottunk és koszorút helyeztünk el az iskola előtt álló Szent Imre herceg szobránál, megemlékezve intézményünk névadójáról. A Diákönkormányzat „Fussunk az egészségünkért!” felhívásához ismét sok tanulónk csatlakozott. A Kávészünet zenekar koncertjén ismert klasszikus és kortárs költők versei szólaltak meg modern hangzással, pop-rock stílusban. A nyílt tanítási héten a szülők ismerkedhettek az iskolával, gyermekeik tanórai munkájával.

A Márton-napi legendáról és a hozzá kapcsolódó szokásokról alsósaink a művelődési házban két alkalommal elevenítették fel és bővítették ismereteiket, fejlesztették kézügyességüket és mozgáskultúrájukat. Harmadik alkalommal a Lúdas Matyi című előadás nyújtott nagyszerű szórakozást a gyerekeknek. Író-olvasó találkozón Hajnal József író „Rézi – Mese a méhek társadalmáról” című könyvéről tartott foglalkozást.

A Városi Könyvtár szervezésében mesemondó versenyen vettek részt az alsósok. Gratulálunk a sikeres mesemondóknak, köszönjük a felkészítő tanító nénik munkáját, valamint a könyvtár dolgozóinak a szervezést és a jutalomkönyveket.

Pályaorientációs pályázat keretében valósult meg a felsősök iskolalátogatása a szolnoki Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnázium és Szakközépiskolába. A hatodikosok Eső-víz-körforgás – szemléletformáló játékos vetélkedőn vettek részt.

Szajlai Szabolcs bűvész interaktív műsora nagy sikert aratott a gyerekek körében, kíváncsi, csodálkozó szempárok követték a bűvészmutatványokat. Alsósaink kézműves foglalkozáson ügyeskedtek, rénszarvast készítettek.

  1. november