Őszi hónapok az iskolában

A koronavírus-járvány miatt megváltozott tanórán kívüli iskolai programjaink szervezési rendje. Elővigyázatosak vagyunk, betartjuk a szigorú biztonsági intézkedéseket, ezért intézményen kívüli tevékenységet alig szervezünk, elsősorban szabadtéri, illetve osztálykeretben megvalósított programokra várjuk tanulóinkat.

Nyolcadikosaink pályaorientációs mérésen vettek részt, melynek célja az volt, hogy a tanulók visszajelzést kapjanak a hozzájuk leginkább illeszkedő továbbtanulási irányokról.

A zenei világnapon Pádár Szonja gitárjátékával és Gaszparjan Ruben méltó felolvasásával ünnepeltük a zenét.

Az állatok világnapja alkalmából rajz- és fotópályázatot hirdettünk. Alsósaink sok-sok rajzot készítettek kedvenc állataikról, ezért az 1-3. helyezett mellett mindegyik osztályból a legjobb hat alkotót is jutalmaztuk, közülük a legsikeresebbek:

Gaszparjan Narine 1.a, Nagy Alex 2.a, Kovács Károly 4.a.

A felsősök fotókkal pályázhattak, melyek készítői szintén jutalomban részesültek. Az első három helyezést a legkreatívabb alkotók nyerték:

  1. Bucsi Lajos 7.b
  2. Ulveczki Tamás 7.b
  3. Szekeres Anna 6.a

Az aradi vértanúkra sulirádión keresztül, az 1956-os forradalom és szabadságharcra osztálykeretben, Kissné Ötvös Edit tanárnő összeállításával emlékeztünk.

Attila atya és hitoktatóink segítségével az idén is csatlakoztunk az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez, hogy az imalánccal kérjük „Égi Édesanyánk közbenjárását a járvány sújtotta világért”.

Szinte valamennyi osztályunk szervezett közös programot, játék- és sportdélutánokat, filmvetítést, szépítették környezetüket, hulladékot gyűjtöttek.