2020 decembere iskolánkban

Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című művéhez kapcsolódóan hirdetett versenyt a kisújszállási Móricz Gimnázium, melyen Oros-Rázsó Katalin tanárnő segítségével két csapatunk ért el jó eredményt. A harmadik helyezett csapat tagjai: Farkas Gréta, Pádár Szonja, Pádár Zsombor 8.a osztályos tanulók, a negyedik helyezett csapat tagjai: Bucsi Lajos, Erdei Éva, Gaszparjan Ruben 7.b osztályos tanulók. A miskolci Szent Imre Általános Iskola által „Van itt egy gyermek…” mottóval hirdetett nyelvi versenyre az egyházmegye 19 iskolájából kapcsolódtak be gyerekek, iskolánkat két ötödikes és két hetedikes tanuló képviselte. A legjobb eredményt Adamecz Anna Janka 7.b osztályos tanuló érte el, aki német nyelvből 4. helyezett lett.

  1. óta működünk katolikus iskolaként, azóta igyekszünk még meghittebb, lelkileg is feltöltődést nyújtó adventi időszakot teremteni diákjainknak. Fontos hagyományokat alakítottunk ki az elmúlt évek során, melyek most a pandémiás időszakban kissé átalakultak. Most csak osztályonként gyűltünk össze a folyosón, a tantermekben, maszk volt rajtunk, így vártuk együtt az ünnepet.

Épületeink auláiban elhelyezett adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával vette kezdetét az ünnepi készülődés, melyet hétfő reggelenként a többi gyertya meggyújtása követett.

December 4-e a Mikulásról szólt iskolánkban. Az alsósok szinte egész nap, a felsősök egy-egy tanórán ismerkedtek Szent Miklós legendájával, mesefilmet néztek, énekeltek, rajzoltak, kézműveskedtek, rejtvényeket fejtettek meg. Most a Mikulás nem személyesen érkezett iskolánkba, csak a puttonyát juttatta el a gyerekekhez, melynek minden jóval való megtöltését köszönjük a szülőknek. Fenntartónk, az Egri Főegyházmegye által biztosított keretből Attila atya segítségével minden kisgyermek kapott csokimikulást, és az alsósok jó adag társasjátékot vehettek birtokba. Volt olyan osztály, aki örülve a játékoknak, külön játékdélutánt is tartott.

Köszönjük Barabásné Forgács Edit képviselő asszony ünnepi ajándékát, a finom muffint, a cukorkát, a mindennapokban hasznos ceruzákat, tollakat és radírt.

Az utolsó napok meglepetése volt az is, hogy a felújításhoz kapcsolódóan egy mobil színpad, újabb játékok, bútorok, elektronikai és informatikai eszközök – többek között 60 tablet, videokamera, laptopok – érkeztek iskolánkba.

A karácsonyi lelki napon osztálykeretben ünnepeltünk karácsonyi filmekkel, játékokkal, érdekes feladatokkal. Attila atya, Ili néni és Gábor bácsi a 4.a osztályos gyerekek közreműködésével felvételről mesélték és énekelték el Jézus Krisztus születésének történetét és az azt megelőző eseményeket. A felvétel megtekintése után Attila atyával megajándékoztuk tanulóinkat szaloncukorral, az alsósokat kifestővel, a felsősöket pedig képregénnyel. Ezen a napon kigyúltak a fények iskolánk karácsonyfáin, melyek a gyerekek által készített díszekben pompáztak.