Lázár Ervin Program

Februárban a hetedikesek a Budapesti Filharmóniai Társaság „Magyarnak lenni…” című műsorát hallgatták meg Törökszentmiklóson. Az előadáson a gyerekek közösen gondolkodtak arról, hogy számukra mit jelent a kultúra és a magyarság, hogy milyen sokszínű a világ és mennyire fontos más kultúrák tisztelete is. A gyerekeknek tetszett az előadás, annak lazább és kötetlenebb formája.

A negyedikesek a Szolnoki Szimfonikusok Mesék a Tisza-partról koncertjén három gyerekek által írt megzenésített mesét hallgattak meg. Az előadás érdekessége volt, hogy a helyszíneket és a szereplőket árnyjátékkal jelenítették meg. Minden képzeletet felülmúlóan élvezték a gyerekek a koncertet, egy percig sem unatkoztak, főleg azért, mert a zenészek bevonták őket is az előadásba.

A másodikosok Mátyás király és a leleményes leány című bábelőadást tekintették meg. A művészek humoros jelenetekkel tették még élvezetesebbé a mesélést. A gyerekek az interaktív játékban nagy lelkesedéssel szerepeltek, teljes átéléssel követték a történetet.

            https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3182719621997937&type=3