Novemberben történt

November 5-én immár hatodik alkalommal emlékeztünk meg iskolánk névadójáról, Szent Imre hercegről. Elmondtunk egy imát, mécseseket gyújtottunk, koszorút helyeztünk el az iskola előtt álló szobránál.

A pályaorientációs napon alsósaink játékos módon ismerkedtek a szakmákkal, többek között képpárosító, labirintus és kvízjáték, puzzle, keresztrejtvény, totó megoldásával. Játszottak Amerikából jöttem, Ki vagyok én?, Akasztófa, Activity, Mesterségem címere játékokat. Rajzok is készültek a Mi leszek, ha nagy leszek? témában. A felsősök emellett filmeket néztek, beszélgettek, netes szakmaismertetőket olvastak, a különböző foglalkozásokhoz kapcsolódó csoportos és egyéni internetes játékokat játszottak. A Lélekpillangó társasjáték önmaguk és egymás megismerését segítette elő. Különböző tesztek segítségével arra próbáltak rájönni, hogy milyen foglalkozás illik hozzájuk.

A Diákönkormányzat felhívására több osztály szervezett mozgásos programot, jártak a játszótéren, kidobóztak, fogócskáztak, kosaraztak a gyerekek, a negyedikesek pedig sorversenyen mérték össze ügyességüket.

Az alsósok kézműves foglalkozásokon hangolódtak a télre, szebbnél szebb hóembereket, gyertyákat, téli képeket készítettek.