EKCP-KP-1-2022/3-000500 – beszámoló a 2022. évi hittantáborról

BESZÁMOLÓ

a 2022. évi hittantáborról

Intézményünk az EKCP-KP-1-2022/3-000500 pályázat keretében hittantábor megvalósításához 400.000 Ft támogatásban részesült. Sajnos az eredetileg tervezett program (ottalvós tábor 3 nap/2 éjszaka, különbusz) a költségek emelkedése és egyéb akadályok miatt nem volt megvalósítható. A célunkat, hogy közösséget formáljunk, közös imádkozással mélyítsük a résztvevők hitét, maradandó élményekhez jussanak a gyermekek, a három alkalommal megrendezett egy-egy napos közösségi programok során sikeresen megvalósult.

1. nap: 2022. 07. 04. BUDAPEST

Budapestre kirándultunk különbusszal, ellátogattunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, vendégül láttak minket az Aeropark Repülőgép Múzeumban, a Szent István bazilikában közösen imádkoztunk, itt megcsodáltuk a templom belső terét, megtekintettük a kincstárat, a kupolát, illetve a Szent Jobbot, meghallgattunk egy kiselőadást, sokat sétáltunk és mindeközben sokat beszélgettünk.

2. nap: 2022. 10. 10. BÁNHALMA

Mentetrendszerinti buszjárattal utaztunk Bánhalmára, ahol Koltavári Attila plébános anya tartott szentmisét az újonnan épült Szent Család templomban, majd játékos foglalkozáson vettünk részt a közösségi házban és elfogyasztottuk közösen a Kenderesről kiszállított pizzát. Aztán elsétáltunk a Kakat-híd melletti emlékoszlophoz, játszottak a gyermekek a Kakat-parton, végül közös imádkozással zártuk a kirándulást. A nap végén pedig menetrendszerinti buszjárattal jöttünk haza Kenderesre.

3. nap: 2022. 11. 09. KENDERES

Ezen a napon itt, a településünkön kerestük fel a Horthy Miklós kormányzóúrhoz köthető emlékhelyeket (kastély, posta, borház, vasútállomás), játékos foglalkozásokat tartottunk, és a beszélgetések során felelevenítettük a történelemórákon tanultakat. A túra után a napot közös imádkozással zártuk.

A gyermekek közül többen nehéz anyagi háttérrel rendelkeznek, talán ez volt az egyetlen lehetőségük arra, hogy kimozduljanak a megszokott környezetükből és maradandó élményeket szerezzenek. A közösségi programok során a résztvevők megismerhették a katolikus keresztény közösségi szellem nagyszerűségét, valamint a közös programokkal elmélkedésekkel elmélyíthették hitüket iskolán kívüli kötetlenebb formában is. Ezáltal a résztvevők egyrészt felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, másrészt lélekben erősödtek. A programok hozzájárultak a közösségépítéshez és az egészséges életmódra neveléshez is.

A programokról készült fotók megtekinthetők az iskola Facebook oldalán, valamint a kendereskatisk.hu honlapon.

                                                                       Nagyné Lenge Margit

                                                                          intézményvezető