Teremtésvédelem

Kisállat bemutató

Minden év októberében, az állatok világnapján megrendezzük a kisállat bemutatónkat, ahol iskolánk tanuló elhozhatják házikedvenceiket, és azt a nagyközönség előtt bemutathatják, beszélhetnek róla másokkal személyes kötődésük alapján. Sőt értékelhetik szavazataikkal mások kedvencét, mely értékelésben azok is részt vehetnek, akik nem hozták el kedvencüket.

Az állatok világnapja október 4-én van, ehhez igazodik iskolánk ebbéli programja is.

 

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja – teremtésvédelmi nap

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja a tavasz hírnöke, amelyben megújul, újra szárba szökik a körülöttünk levő világ. De nemcsak testi, hanem lelki megújulásunké is ez a nap.

Március 25. Egyházmegyékben Gyümölcsoltó Boldogasszony napja van kijelölve teremtésvédelmi napnak, amelyben a teremtett világ megóvását, annak gazdagítását helyezzük középpontba.

Programjaink az év udvari tennivalóit nyitják meg, a télen felgyűlt különféle hulladékok szelektív rendezésével, de ilyenkor végezzük az osztályok csinosítását, felfrissítését is.

 

A Föld napja

Április 20-a a Föld napja. A Föld az egyetlen és megismételhetetlen lakóhelyünk, mit otthonul kaptunk a teremtésben, hogy jó gazda módjára használjuk javait.

Ez alkalomból a foglalkozásink témáinak középpontjában az iskolaudvar csinosítása, az épített virágtartók ékítése volt a tanulóink által különféle színűre festett színes kavicsokkal, kövekkel, valamint az aznap készített madáritatók kihelyezése volt.

Vetélkedésképp az osztályok különféle írásos feladatokat kaptak, melynek kitöltéséhez internetes útmutatást is kaptak, a feladatmegoldásokról az osztályok e nap kaptak hírt.