Micimackó csoport

„A szeretet itt van velünk, Micimackó a csoportnevünk. Megtanulunk minden jót, mesét, dalt és kedves szót. Sok kis pajtás, s ezer móka, vígan telik minden óra. A szívünket kitárjuk, a rosszaságot kizárjuk.”

A csoportunk létszáma 22 fő, melyből 10 lány és 12 fiú. A gyerekek egy vidám, nyüzsgő csoportot alkotnak. Közösségünkre jellemző az egymás iránti tisztelet és elfogadás.

Célunk, hogy szeretettel, megértő pedagógusi hozzáállással megkönnyítsük a gyerekek számára az óvodai életbe való beilleszkedést. Megszerettessük velük az óvodát és a csoportunkból igazi gyermekközösséget alakítsunk.

Hisszük, hogy a gyermekeket az érzelmeiken keresztül tudjuk a legjobban motiválni örömteli tevékenységek által. Óvodánk katolikus jellegéből adódóan a vallási nevelés átfonja mindennapjainkat így a gyermekek megismerkednek a katolikus vallás alapjaival. Mindent megteszünk azért, hogy a gyermekeket az életkoruknak és egyéni fejlettségüknek megfelelően, minél több inger érje és pozitív szemléletű, a világra nyitott és a Mindenható
Istent szerető emberekké váljanak.