Süni csoport

„Ha a gyermekek biztonságban érzik magukat, megtanulnak hittel élni.
Ha a gyermekek megerősítve élnek, megtanulják magukat szeretni.
Ha a gyermekek elfogadva és barátságban élnek, megtanulják megtalálni a szeretetet a világban.”

(Dorothy Law Holt)

A Süni csoportba járó gyermekek 2022 őszén lépték át az óvoda kapuját. Csoportunkban 25 mosolygós gyermek tölti mindennapjait, 11 fiú és 14 lány.
Egyik legfontosabb feladatunk az óvodában a szabad játék feltételeinek biztosítása, hiszen a gyermek a világról szerzett tapasztalatait a játékon keresztül tudja igazán feldolgozni.

Nyugodt, szeretetteljes légkörben neveljük az idejáró gyermekeket. Minden tevékenységünk alapja a szeretetteljes bánásmód és a gyermekközpontú szemlélet.
Az érzelmi biztonság megteremtésére is nagy hangsúlyt fektetünk: a figyelem, a beszélgetések, az odafigyelés, az önzetlen szeretet csodákra képesek, ezáltal a gyerekek elmesélik örömeiket, bánataikat, élményeiket. Célunk, hogy a gyermekek örömmel jöjjenek óvodába, jól érezzék itt magukat, ezáltal megkönnyítve az óvodai életbe való beilleszkedést.

Katolikus óvoda lévén nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekek kispajtásaikhoz is szeretettel és tisztelettel forduljanak, egymást segítsék, elfogadják. Célunk egy olyan gyermekközösség kialakítása, amelyet egymás elfogadása, kölcsönös megértése és szeretete hat át.